Nederlands Instituut voor

Logotherapie & Existentiële Analyse

  FÖDERATION LOGOTHERAPIE PROFESSION – EUROPA (EWIV)

  EUROOPAN LOGOTERAPIA-AMMATTIEN LIITTO (ETEY)

  FEDERATION LOGOTHERAPIE PROFESSION – EUROPE (GEIE)

  FEDERATIE LOGOTHERAPIE PROFESSIE – EUROPA  (EESV)

  FEDERACIÓN LOGOTERAPIA PROFESIÓN – EUROPA (AEIE)

  FEDERATION of LOGOTHERAPY PROFESSION – EUROPE

shadow shadow

 

Logo der eoropäischen Vereinigung der Logotherapeuten

 

 

De Nederlandse Vereniging voor Logotherapie en Existentiële Analyse heeft zich aangesloten bij het Europese initiatief van Logotherapeuten die staan voor een hoge kwaliteit van opleidingen en praktijk van haar leden.

 

In 2009 is het initiatief te komen tot een kwaliteitsmerk voor Logotherapie en Existentiële Analyse. Logotherapeuten en insitituten die dit keurmerk dragen werken samen voor de garantie van een voortgaande kwaliteitsbewaking en verbetering over de grenzen heen. Er is een gezamenlijk minimum-curriculum voor de opleidingen in de verschillende landen ontwikkeld, waardoor het mogelijk is, niet alleen in de verschillende landen (delen van) de opleiding te doen, maar ook om, na afronding van de studie in elk land dat deel uitmaakt van de FLP-EU gelijkwaardig met de 'eigen' therapeuten aan het werk te kunnen. De diploma's, in dit verband behaald, worden in de verschillende landen door de deelnemende beroepsverenigingen als gelijkwaardig erkend.

 

Op dit moment zijn de deelnemende landen:

  • Finland

  • Duitsland

  • Frankrijk

  • Nederland

 

De verwachting is dat in de komende tijd meer Europese landen zich zullen aansluiten bij dit initiatief, om zo een Europese standaard en samenwerking gestalte te geven.

 

Zie voor de website van de FLP-EU:

www.logotherapie-profession.eu

 

(De website van de FLP-EU is nog in ontwikkeling en heeft nog een beperkte informatie.

Binnenkort wordt hierop meer ingevoerd)

 

 

Zie ook de volgende PDF-bestanden:

 

     FLP-EU - Logotherapie

 

     FLP-EU - Doelstellingen

 

     FLP-EU - Handvest (Nederlands)

 

     FLP-EU - Organisatie-schema

 

Het Nederlandse CURRICULUM voor de OPLEIDING tot Logotherapeut en Logotherapeutisch Consulent wordt op dit moment nader uitgewerkt.

 

     Zie voor onze FLP-EU afspraken:

     http://logotherapie-profession.eu/110/standards

 

Voor de specifieke Nederlandse situatie zal na afronding van de opleiding tot Logotherapeut, als minimum eis bij de inschrijving in het NVLEA-register tevens gelden: een certificaat Psycho-sociale Basiskennis (PsBK) en Medische Basiskennis (MBK) volgens de PLATO-normen.

 

Het is ook mogelijk onderdelen van de opleiding te volgen, zonder de beroepstitel 'Logotherapeut-FLP-EU' of 'Logotherapeut-NL' te willen verwerven. NILEA zal voor een deel van het programma verzoeken indienen bij derden om met deelname aan deze onderdelen voor deelnemers PE-punten te kunnen verwerven.

 

 

Rechten aan deze informatie kunnen niet worden ontleend. De opleiding tot Logotherapeut is nog volop in ontwikkeling. De onderdelen kunnen zich wijzigen, al naar gelang de ontwikkeling van internationale afspraken en de Nederlandse eisen, gesteld door wetgever, beroepsverenigingen, ziektekostenverzekeraars en andere partijen waar NVLEA, NILEA en de cursisten mee te maken hebben of krijgen.

 

www.viktorfrankl.nl  © Pieter Hoekstra

HomeOpleidingNILEANVLEAFLP-EUNieuws ValueBulletinDienstenContact